· 

Aandacht... oprechte, persoonlijke aandacht voor jou!

Aandacht... oprechte, persoonlijke aandacht voor jou!

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik voor mezelf ben begonnen. "Waarom ga je niet gewoon bij een bedrijf werken, een zorginstelling ofzo?".

 

Ik snap die vraag..

 

Het is niet makkelijk om je eigen bedrijf te starten. En ik ben niet meer alleen hulpverlener, maar ook tekstschrijver, websitebouwer, mijn eigen marketing assistent en administratief medewerker en natuurlijk paardenverzorger. Ja, het komt er allemaal bij kijken. Wat dat betreft zou het ook makkelijker zijn om "gewoon" een baan te hebben en "gewoon" bij een bedrijf te werken. Maar er is een reden waarom ik dat niet wil..

 

En die reden dat is...... aandacht! Oprechte, persoonlijke aandacht... 

 

Ik heb bij verschillende zorginstellingen en zorgaanbieders gewerkt, maar wat ik daar vaak miste was... oprechte, persoonlijke aandacht! En... ik kan niet met mensen werken zonder ze die oprechte, persoonlijke aandacht te geven. Dat zit nou eenmaal in me.

 

Ik word er enorm ongelukkig van als ik mensen niet mijn volle aandacht kan geven omdat daar geen tijd of geen geld voor is. Of omdat ik me ondertussen op nog tien kinderen/cliënten/mensen-zoals-jij-en-ik moet richten...

 

Want dat is waar mijn hart ligt... Wat ik goed kan en wat ik heel graag doe! Ik ben er graag voor mensen, met mijn volle aandacht!

 

Ik vind het zo fijn en belangrijk om echt aandacht te hebben. Om echt aandacht te hebben voor jou, voor waar jij tegen aan loopt, voor je twijfels, je angsten en je onzekerheden. Voor jouw wensen, jouw dromen en jouw kwaliteiten. Maar vooral ook gewoon voor jou, voor wie jij bent!

 

Waarom is aandacht zo belangrijk?

 

Aandacht zorgt voor contact: niet door middel van woorden, maar door voelen...

Oprechte aandacht geeft vertrouwen, vertrouwen in dat jij goed genoeg bent, dat je het waard bent om naar te luisteren en dat je er mag zijn...

Oprechte aandacht geeft ruimte, ruimte om te spelen en te leren, om te ontdekken en te proberen, ruimte om fouten te maken en om trots te durven zijn...

Door oprechte aandacht is er een beetje minder aandacht voor dat wat al genoeg aandacht krijgt en iets meer aandacht voor dat wat aandacht nodig heeft...

Oprecht aandacht geven, is echt aanwezig zijn, er 'echt' zijn!

 

Ik merk het... Ik merk het, ik voel het en ik hoor het terug van de mensen aan wie ik mijn aandacht mag geven. "

Ik mag gewoon zijn wie ik ben", "Jij ziet echt wie ik ben", "Niemand had door dat ik dat zo moeilijk vond, ik zelf ook niet...", "Waarom prik jij door mijn masker heen..? Dat krijgt niemand voor elkaar..."

 

Dankbaar voor het vertrouwen dat deze lieve meiden in mij (en in de paarden) hebben, voor het vertrouwen dat jij in mij hebt...

 

Door er echt 'te zijn', kan ik jou ook de ruimte geven om er echt 'te zijn', om jezelf te zijn...

Door echt oprechte aandacht te hebben, zie en hoor ik, wat anderen misschien nog nooit gezien of gehoord hebben...

En precies dat...is de reden dat ik voor mezelf ben begonnen, dat ik niet bij een zorginstelling werk:

 

"Omdat ik niet beperkt wil worden in het mooiste cadeau wat ik iemand kan geven: oprechte, persoonlijke aandacht!"

 

Natuurlijk mag je deze blog delen!

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen...

1. Ik wil niet in een hokje passen. Ik ben gewoon mezelf.

2. Het leven achter de foto...

3. Overlevingsmaatjes...

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Ben jij een meisje met een verhaal?

Mails speciaal voor jou!

Extra info...