· 

'Ik wist niet dat ik mensen nog vertrouwen kon..'

Ze zei het. Zomaar. ‘Ik wist niet dat ik mensen nog vertrouwen kon. En het is dankzij jou dat ik weer weet dat ik dat wel kan.’

Ze zei het. Zomaar. ‘Ik wist niet dat ik mensen nog vertrouwen kon. En het is dankzij jou dat ik weer weet dat ik dat wel kan.’

 

 Dat moest ik even laten bezinken. Direct schoot er van alles door mijn hoofd. Ik had eigenlijk helemaal niks gedaan. Ik was alleen maar gewoon mezelf geweest en had haar ook de ruimte gegeven om zichzelf te zijn. Meer niet. We hadden gepraat en gelachen. Dat ook! En genoten en geleefd! Maar eigenlijk had ik niks gedaan. Ze deed het zelf.. Zij durfde mij te vertrouwen.

 

Toen mijn hoofd zich even rustig hield, kwamen er ineens allerlei gevoelens naar boven. Want jeetje wat voelde het dankbaar. Dankbaar en bijzonder. Dat zij.. zij die te veel heeft meegemaakt. Zij met littekens op haar hart. Zij die met zichzelf had afgesproken dat ze nooit meer iemand zou vertrouwen. Dat zij.. dat zij mij durfde te vertrouwen.

 

Vertrouwen is niet makkelijk. Zeker niet als je veel hebt meegemaakt. Dat kan enorm veel invloed hebben op in hoeverre je mensen durft te vertrouwen. En.. op of je jezelf durft te zijn.

 

En toch durfde ze dat. Ze durfde het allebei. Ze durfde te vertrouwen. Durfde zichzelf te zijn. Zonder maskers of muurtjes om achter te verstoppen. Gewoon helemaal zoals ze is.

 

Het is mooi, bijzonder. Een klein moment.. een groot wonder.

 

Zo fijn. Als mensen, ondanks (of misschien wel dankzij..) hun niet altijd even makkelijke leven, zo open, zo kwetsbaar en zo zichzelf durven te zijn.


Misschien komt deze blog binnen bij je.. Misschien herken je er iets in of roept het iets bij je op. Je mag me dat altijd laten weten in een reactie of in een mailtje (info@equi-unique.nl). Ik vind het heel fijn om te horen wat mijn blogs met je doen en ik beloof dat ik je altijd een reactie terug stuur.

 

En... als jij zelf ook een overlevingsmaatje bent... dan ben je natuurlijk hartstikke welkom bij de overlevingsmaatjes community!


Natuurlijk mag je deze blog delen!

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Hester (zaterdag, 24 juni 2017 14:55)

  Toen ik dit las, moest ik echt even slikken. Dank je wel voor het delen! Erg mooi...

 • #2

  Lianne (donderdag, 29 juni 2017 15:34)

  Hoi Hester,

  Dankjewel voor je lieve berichtje! En.. ik deel heel graag!

  Met liefs,
  Lianne