· 

Dit heb ik nodig om te kunnen & durven praten over mijn misbruik ervaringen...

Soms vragen mensen me waarom ik het niet eerder heb gezegd. Waarom ik zo lang alles voor mezelf heb gehouden. Nou… omdat praten over seksueel misbruik niet makkelijk is. Ik vind het nog steeds lastig. En dat mag ook. Is helemaal oké. Het mag lastig zijn.

 

Geloof me.. ook ik vind het moeilijk om te praten over mijn misbruik ervaringen. Ook bij mij gaat dat niet zo maar... Het gaat niet vanzelf. Maar juist op de momenten dat ik zo graag wil praten... maar het me niet lukt... helpt het me om te voelen wat ik nodig heb. Om te voelen wat ik nodig heb om te kunnen en durven praten. 

 

Daarom deelde ik vorige week in mijn blog en filmpje een oefening. Een oefening waarbij je er achter komt wat jij nodig hebt om te kunnen en durven praten. 

Een oefening die ik zelf ook doe. Op momenten dat ik graag wil praten, maar het me gewoon niet lukt... En vandaag deel ik met je... wat ik nodig heb om te kunnen & durven praten. 

 

Een filmpje, waarin ik dingen deel die echt over mij gaan. 

Omdat ik hoop dat het je herkenning geeft. 

En vooral...

Omdat ik het echt heel belangrijk vind dat we (ja ook JIJ❤) hier over kunnen en mogen praten.  

Dus.... wat ik nodig heb om te durven & kunnen praten over mijn misbruik ervaringen...

 

Normaal schrijf ik ook een blog bij elk filmpje dat ik maak.

Maar deze keer voelde het niet goed.. het filmpje zegt alles. Het is persoonlijk, het is kwetsbaar en het is echt. 

Het zou zonde zijn als ik dat hier ook in geschreven woorden zou proberen te vangen.. 

Dat zou nooit hetzelfde voelen, zonder mimiek, zonder stem.. 

 

Dus deze keer geen uitgebreide blog. Maar wel een heel écht filmpje.   

En stiekem... geef ik alle dingen die ik zelf nodig heb... ook aan jou!

Alle dingen die ik zelf nodig heb om te kunnen en durven praten... zijn dingen die ik zelf ook doe als ik met anderen praat. Ook als ik met jou zou praten! Juist omdat ik weet hoe belangrijk deze dingen zijn!

We kijken eerst naar wat je nodig hebt om te kunnen en durven praten, voordat we écht praten. 

We kijken eerst naar hoe het voor jou zo fijn mogelijk kan zijn. 

 

En dan geef ik je alle geduld, vertrouwen en veiligheid die je nodig hebt.

En zoeken we naar hoe praten voor jou zo fijn mogelijk kan zijn. 

 

En het belangrijkste... ik ben niet bang voor jouw verhaal. 

Ik heb zelf heel veel meegemaakt. En ik hoor heel veel verhalen van mensen die heel veel hebben meegemaakt. En het doet me altijd iets. Het raakt me altijd. Maar ik ben er niet bang voor. Niet voor jou. Niet voor jouw gevoelens. En niet voor jou verhaal. 

 

 

Ik ben heel benieuwd.... of je misschien wel iets herkende in de dingen die ik nodig heb om te kunnen en durven praten over mijn misbruik ervaringen. Wat heb jij nodig om te kunnen & durven praten over wat je hebt meegemaakt?  

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Ben jij een meisje met een verhaal?

Mails speciaal voor jou!

Extra info...