Loslaten is niet loslaten. Loslaten is anders leren vasthouden.

Oooh als er iets is wat je echt weer moet (of eigenlijk MAG) leren als je seksueel misbruik hebt meegemaakt...   Dan is dat... Dat je leven van jou is... Dat alleen jij kan voelen wat goed is voor jou...  Dat je lijf van jou is...  En dat jij regi

 

Ik wil leren ontspannen. Leren loslaten. Nog meer dan ik nu al doe. Ontspannen in mijn lijf, mijn lichaam, mijn leven. Ontspannen in alle mooie en moeilijke momenten. Loslaten van wat was, maar niet meer is. 

 

Grip krijgen door los te laten. Vasthouden wat bij me past, juist door los te laten wat niet meer past, uit liefde voor mezelf en voor het leven. Loslaten wat te lang geweest is. 

 

Maar loslaten is niet weggooien. Loslaten is niet weg doen.

Loslaten is vrij laten. Loslaten is anders leren vasthouden. 

 

Loslaten is anders leren vasthouden. Niet meer vanuit angst en controle, maar vanuit vrijheid, veiligheid en vertrouwen. Ontspannen en loslaten is veerkracht. Loslaten is leven. 

 

Maar om te ontspannen, om los te laten, om te leven, moet ik er door heen. Door de pijn heen. Door het donker heen. Door de moeilijkheid heen. Ik wil het durven te voelen, wil er door heen durven te gaan. Ook al weet ik dat het dan eerst nog moeilijker en pijnlijker wordt. 

 

Ik wil er doorheen. Om het daarna met me mee te nemen, anders vast te houden, los te laten en er mee te kunnen ontspannen. Er mee te durven leven. Ik wil er doorheen. Wil blijven voelen. Alles wat er is. Ook als het moeilijk is. 

 

Om te kunnen ontspannen en los te kunnen laten, moet ik durven te voelen. En moet ik mijn waarheid durven te vertellen. Want... feeling your truth will set you free. 

 

And I...

I will be free.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  (zondag, 01 maart 2020)