Soms wil ik gewoon even verstoppen...

Oooh als er iets is wat je echt weer moet (of eigenlijk MAG) leren als je seksueel misbruik hebt meegemaakt...   Dan is dat... Dat je leven van jou is... Dat alleen jij kan voelen wat goed is voor jou...  Dat je lijf van jou is...  En dat jij regi

 

Soms wil ik gewoon even verstoppen, even niet zijn, even verdwijnen. Onder een hele berg dekens, in het hoekje van mijn bed. 

 

Op momentjes dat ik te veel voel of juist heel weinig, heel leeg. Op die momentjes dat alles me overspoelt of dat juist niets echt binnen lijkt te komen. Ik dicht en leeg lijk te zijn. 

 

Dan wil ik alleen maar even weg, even verstoppen, even verdwijnen. Even niet voelen of juist weg van het niet voelen, van de leegte. Van pijn en van moeilijkheid. Maar op die momentjes, op die momentjes dat ik me wil verstoppen, is dat wat ik het liefste wil... weg van het gevoel dat ik me wil verstoppen. 

 

Eigenlijk wil ik dan vaak niets anders dan dat dat gevoel weg gaat. Weg is... Verdwijnt. En daarom probeer ik dan te verstoppen... te verdwijnen... Want als ik er niet ben, dan is dat gevoel -dat gevoel waarvan ik niet wil dat het er is- er ook niet. Als ik er niet ben, kan dat gevoel er ook niet zijn. Als ik verdwijn, moet dat gevoel ook verdwijnen. 

 

Tegelijkertijd zeg ik tegen mezelf dat ook deze momentjes -deze gevoelens- er mogen zijn. Ook al zijn ze niet altijd fijn. Ze mogen er zijn. Ik mag er zijn. 

 

Soms is het even nodig. Heb ik even mijn eigen plekje nodig. Ruimte voor mezelf. Ruimte om juist wel te voelen. Ruimte om te voelen wat er echt te voelen is. 

 

Misschien wil ik op die momentjes wel helemaal niet echt verstoppen en verdwijnen onder een berg dekens. Misschien wil ik eigenlijk juist verdwijnen in warmte, in veiligheid en in vertrouwen. In een knuffel, in twee fijne, warme, voorzichtige armen. Even juist heel erg samen, en niet alleen, voelen. 

 

Misschien is dat eigenlijk wel wat ik op die momentjes het liefst zou willen. Samen voelen...

Maar weet ik op die momentjes gewoon niet zo goed dat ik dat wil.

Dat dat is wat mijn gevoelens bedoelen. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Tamara (dinsdag, 01 december 2020 10:14)

  Wow, tranen in m'n ogen! Juist omdat dit precies omschrijft zoals ik me soms, zoals nu voel. Dank je wel. Dank je voor het feit dat ik weer weet dat ik niet de enige ben die me soms zo voelt.