Journallen is een manier om je gedachten & gevoelens te uiten. Het is een manier om jezelf te leren kennen. Het is een fijne manier om jouw verhaal te vertellen. Het is een manier om jezelf te durven zijn, met jouw verhaal. Zeker als je journalt over jezelf, over jouw leven, over jouw verhaal. Over wie je bent, over hoe je je voelt, over wat je hebt meegemaakt & over welke gevolgen dat voor jou heeft en hoe je daarmee om gaat. Maar... hoe doe je dat?

Jouw verhaal vertellen · 17. juni 2018
Ik weet het nog zo goed... Dat ik wilde vertellen... dat ik wilde praten, over mezelf, over mijn gevoelens... over wat ik meegemaakt had. Maar dat ik geen begin kon vinden. Dat ik (echt elke keer als ik wilde praten) gewoon geen woord meer uit mijn mond kreeg. Maar ik moest en zou praten. Ik wilde het. Ik vond het ik het moest kunnen. En dus deed ik mijn best. En legde ik mezelf ondertussen enorm veel druk op... Maar ik vergat een aantal héle belangrijke dingen...

Durf te leven · 30. mei 2018
Lieve jij, Het is tijd! Het is tijd om te stoppen met jezelf te verstoppen... Het is tijd om te stoppen met jezelf kleiner te maken dan je bent... Het is tijd om gewoon jezelf te zijn. En om jezelf te laten zien, gewoon zoals je bent. Eng... spannend & kwetsbaar. Ja. heel erg! Maar ik ga het wel doen & ik hoop... jij ook!

Durf te leven · 17. mei 2018
Oooh als er iets is wat je echt weer moet (of eigenlijk MAG) leren als je seksueel misbruik hebt meegemaakt... Dan is dat... Dat je leven van jou is... Dat alleen jij kan voelen wat goed is voor jou... Dat je lijf van jou is... En dat jij regie mag nemen over jouw leven. Ook al is dat spannend en heeeel erg eng. Het mag echt..

Een bijzonder boekje. Een fijn doe & voel boekje. Een boekje vol kwetsbaarheid, echtheid en diepgang. Jaaaa, daar hou ik van! Start where you are, is een bijzonder boekje. Een boekje echt over jou. Een boekje waarin je jezelf tegen gaat komen, maar waarin je jezelf vooral ook echt gaat leren kennen. Een boekje dat niet kan missen in mijn boekenkast vol lievelingsboeken♥

Gevoelens & gedachten · 04. april 2018
Door alles wat we hebben meegemaakt, zijn we heel goed geworden in het wegstoppen en negeren van gevoelens... Vooral... als het gaat om gevoelens die we lastig vinden. Maar soms hebben we de neiging om een gevoel weg te stoppen, terwijl we het eigenlijk juist nodig hebben... om dat gevoel er 'gewoon' te laten zijn. En dat is nou precies vaak het lastige, want hoe doe je dat? Hoe kan je omgaan met 'lastige' gevoelens? En hoe laat je je gevoelens er 'gewoon' zijn, zonder dat ze je overspoelen?

Gevoelens & gedachten · 28. maart 2018
Je voelt iets... Iets dat je lastig vind om te voelen... Een verdrietig gevoel, boosheid, schaamte, maar soms ook vrolijkheid. En voor je het zelf echt doorhebt... heb je het weggestopt. Heb je het naar achteren geduwd, zodat je het niet meer 'hoeft' te voelen. Maar... is dat echt zo? Dat we het dan niet meer hoeven te voelen? Stiekem zijn we er gewoon niet zo goed in... In durven te voelen. Door wat we hebben meegemaakt, hebben we geleerd om ons af te sluiten. Om niet te voelen. Om gevoel...

Stukjes van mij & mijn verhaal · 21. maart 2018
Ook ik vind het moeilijk om te praten over mijn misbruik ervaringen. Ook bij mij gaat dat niet vanzelf. Maar juist als ik zo graag wil praten... maar het me niet lukt... Helpt het me om te voelen wat ik nodig heb om te kunnen en durven praten. In deze blog deel ik met je... wat ik nodig heb om te kunnen & durven praten. Omdat ik hoop dat het je herkenning geeft. En vooral... Omdat ik het echt heel belangrijk vind dat we (ja ook JIJ❤) hier over kunnen en mogen praten.

Jouw verhaal vertellen · 14. maart 2018
Misschien weet je inmiddels wel dat ik altijd zeg: 'Praten is niet iets dat moet... praten mag!' En dat zeg ik... omdat ik dat ook echt geloof. Maar... wat dan... als je eigenlijk heel graag zou willen praten... terwijl het je gewoon niet lukt... Wat als je.... telkens als je wil praten, telkens als je het probeert... je de woorden niet kan vinden. Of... geen woord meer uit je mond krijgt. Wat als het gewoon niet lukt...?

Durf te leven · 08. maart 2018
Je voelt dat je weer echt wil leven. Dat je echt jezelf wil durven te zijn. Dat je er echt voor wil gaan. En... je voelt dat je klaar bent met het gevoel dat het leven doorgaat, terwijl jij niet mee kan komen. Dat je klaar bent met jezelf telkens bij elkaar te moeten rapen, om even later weer net zo hard in te storten.... Je wil echt leven! Maar... 'Hoe doe ik dat dan?', 'Wat moet ik überhaupt doen om echt te leven?' en... 'Wat als ik het verkeerd doe?'...? Je wil echt leven... maar...

Meer weergeven

Ben jij een meisje met een verhaal?

Mails speciaal voor jou!

Extra info...