Een bijzonder boekje. Een fijn doe & voel boekje. Een boekje vol kwetsbaarheid, echtheid en diepgang. Jaaaa, daar hou ik van! Start where you are, is een bijzonder boekje. Een boekje echt over jou. Een boekje waarin je jezelf tegen gaat komen, maar waarin je jezelf vooral ook echt gaat leren kennen. Een boekje dat niet kan missen in mijn boekenkast vol lievelingsboeken♥

Gevoelens & gedachten · 04. april 2018
Door alles wat we hebben meegemaakt, zijn we heel goed geworden in het wegstoppen en negeren van gevoelens... Vooral... als het gaat om gevoelens die we lastig vinden. Maar soms hebben we de neiging om een gevoel weg te stoppen, terwijl we het eigenlijk juist nodig hebben... om dat gevoel er 'gewoon' te laten zijn. En dat is nou precies vaak het lastige, want hoe doe je dat? Hoe kan je omgaan met 'lastige' gevoelens? En hoe laat je je gevoelens er 'gewoon' zijn, zonder dat ze je overspoelen?

Gevoelens & gedachten · 28. maart 2018
Je voelt iets... Iets dat je lastig vind om te voelen... Een verdrietig gevoel, boosheid, schaamte, maar soms ook vrolijkheid. En voor je het zelf echt doorhebt... heb je het weggestopt. Heb je het naar achteren geduwd, zodat je het niet meer 'hoeft' te voelen. Maar... is dat echt zo? Dat we het dan niet meer hoeven te voelen? Stiekem zijn we er gewoon niet zo goed in... In durven te voelen. Door wat we hebben meegemaakt, hebben we geleerd om ons af te sluiten. Om niet te voelen. Om gevoel...

Stukjes van mij & mijn verhaal · 21. maart 2018
Ook ik vind het moeilijk om te praten over mijn misbruik ervaringen. Ook bij mij gaat dat niet vanzelf. Maar juist als ik zo graag wil praten... maar het me niet lukt... Helpt het me om te voelen wat ik nodig heb om te kunnen en durven praten. In deze blog deel ik met je... wat ik nodig heb om te kunnen & durven praten. Omdat ik hoop dat het je herkenning geeft. En vooral... Omdat ik het echt heel belangrijk vind dat we (ja ook JIJ❤) hier over kunnen en mogen praten.

Jouw verhaal vertellen · 14. maart 2018
Misschien weet je inmiddels wel dat ik altijd zeg: 'Praten is niet iets dat moet... praten mag!' En dat zeg ik... omdat ik dat ook echt geloof. Maar... wat dan... als je eigenlijk heel graag zou willen praten... terwijl het je gewoon niet lukt... Wat als je.... telkens als je wil praten, telkens als je het probeert... je de woorden niet kan vinden. Of... geen woord meer uit je mond krijgt. Wat als het gewoon niet lukt...?

Durf te leven · 08. maart 2018
Je voelt dat je weer echt wil leven. Dat je echt jezelf wil durven te zijn. Dat je er echt voor wil gaan. En... je voelt dat je klaar bent met het gevoel dat het leven doorgaat, terwijl jij niet mee kan komen. Dat je klaar bent met jezelf telkens bij elkaar te moeten rapen, om even later weer net zo hard in te storten.... Je wil echt leven! Maar... 'Hoe doe ik dat dan?', 'Wat moet ik überhaupt doen om echt te leven?' en... 'Wat als ik het verkeerd doe?'...? Je wil echt leven... maar...

Jouw verhaal vertellen · 28. februari 2018
Is open zijn hetzelfde als details vertellen? Betekent open zijn dat je details moet vertellen over dat wat je hebt meegemaakt? Ik merk... dat open zijn vaak nog wordt gezien als 'details vertellen'. Zowel door meiden en vrouwen met misbruik ervaringen, als door hun omgeving. Veel meiden en vrouwen met misbruik ervaringen hebben het gevoel dat ze details moeten vertellen om open te zijn. Dat ze precies moeten vertellen wat er is gebeurd... om open te zijn. Maar... dat is echt niet zo!

Jouw verhaal vertellen · 21. februari 2018
Praten over wat je hebt meegemaakt... Praten over seksueel misbruik... Zo makkelijk is dat niet. En... praten kan ook echt een probleem worden, als we het niet op het moment (mogen) doen, dat we er aan toe zijn. En precies dat is zo belangrijk! Want alleen wij kunnen voelen wanneer we er aan toe zijn. Wanneer het goed voelt om te vertellen over de dingen die we hebben meegemaakt. Maar... ik hoor zo vaak mensen... die één van de volgende twee dingen te horen hebben gekregen...

Jezelf zijn met jouw verhaal · 16. februari 2018
Soms vergeten we het even... dat we meer zijn dan dat wat we hebben meegemaakt. Dat we meer zijn dan onze misbruik ervaringen. En soms... zijn we het gewoon kwijt. Weten we (even) niet meer wie we zijn. Dan neemt het misbruik zo veel ruimte in in ons leven, dat er even geen ruimte meer is voor wie we echt zijn. Daarom... een oefening die jou helpt om er achter te komen dat je echt, echt, meer bent dan dat wat jij hebt meegemaakt. Om te voelen dat je meer bent dan jouw misbruik ervaringen.

Jouw verhaal vertellen · 10. januari 2018
Het is niet makkelijk om te praten over wat je hebt meegemaakt. Om te praten over seksueel misbruik. En geloof me.. het is echt niet gek als je het lastig vind om te praten over wat je hebt meegemaakt. Ik snap dat helemaal. Echt waar. Praten over seksueel misbruik is niet makkelijk. Je mag dat lastig vinden. En het is helemaal niet gek als je er (nog) niet over durft te praten. Dat is helemaal oké. Het mag lastig zijn. Maar... wat maakt praten over seksueel misbruik nou zo lastig?

Meer weergeven

Ben jij een meisje met een verhaal?

Mails speciaal voor jou!

Extra info...