Herinneringen & herbelevingen

Ken je dat gevoel..? Dat je je gewoon, simpelweg, niet veilig voelt? Dat vage, onrustige, soms enge gevoel. Of dat flashbacks en herbelevingen zorgen voor een onveilig gevoel... En wat doe je dan..? Wat helpt op die momenten om je toch een beetje veilig(er) te voelen? Ik heb een 'Voel-je-veilig-lijstje' gemaakt, speciaal voor die momenten! Een lijstje met allemaal dingen die mij helpen om me veilig te voelen. En het mooie is, dat jij heel makkelijk zelf ook zo'n lijstje kan maken!

Ver weg gestopt in laatjes, achter deurtjes. In kastjes diep in je hart. Ver weg gestopt. Alles goed op slot. Veilig opgeborgen diep in je hart.
Herinneringen & herbelevingen · 26. oktober 2016
Ver weg gestopt Ver weg gestopt in laatjes, achter deurtjes. In kastjes diep in je hart. Ver weg gestopt. Alles goed op slot. Veilig opgeborgen diep in je hart. Ver weg gestopt, komt toch tevoorschijn. Precies als je het niet wil. Maar.. geheim blijft geheim. Je houdt het stil.

Onmisbaar onzichtbaar. Dat is wat ze was. Voor de wereld onzichtbaar. Niemand zag haar. Compleet onbereikbaar. Voor de wereld onzichtbaar hoe enorm breekbaar ze eigenlijk echt was.
Herinneringen & herbelevingen · 14. oktober 2016
Onmisbaar onzichtbaar Onmisbaar onzichtbaar. Dat is wat ze was. Voor de wereld onzichtbaar. Niemand zag haar. Compleet onbereikbaar. Voor de wereld onzichtbaar hoe enorm breekbaar ze eigenlijk echt was. Maar ze was daar. Niemand zag haar, zag wie ze vanbinnen was. Echt onzichtbaar. Maar voor hun onmisbaar. Onmisbaar onzichtbaar.

  Ik stap de bus in.. en ik zie je.  Je zit op zo’n 4-zits plek, met je rug naar me toe. Je kijkt door het raam.  Ik moet inchecken, de mensen achter mij wachten. Voor in de bus is geen plek vrij. De mensen achter mij moeten er ook langs. Ik moet doorlope
Herinneringen & herbelevingen · 27. september 2016
Ik stap de bus in.. en ik zie je. Je zit op zo’n 4-zits plek, met je rug naar me toe. Je kijkt door het raam. Ik moet inchecken, de mensen achter mij wachten. Voor in de bus is geen plek vrij. De mensen achter mij moeten er ook langs. Ik moet doorlopen. Maar dan moet ik langs jou. Stap voor stap kom ik dichterbij je. Ik herken je in alles. Je zwarte vest, de zwarte vans aan je voeten,je houding, je stoppelbaardje..

  Drukte, chaos in mijn hoofd.  Herinneringen en gedachten.  Alles aan elkaar geknoopt.  Draaien tot het vastloopt.
Herinneringen & herbelevingen · 18. september 2016
(ver)dwalen Drukte, chaos in mijn hoofd. Herinneringen en gedachten. Alles aan elkaar geknoopt. Draaien tot het vastloopt. Mijn hoofd draait overuren. Is veel en veel te vol. Ik raak er de weg in kwijt. Wat is nog werkelijkheid? Ik kan niet meer. Ik wil niet meer. Moe van deze strijd. Langzaam, raak ik mezelf kwijt. Ben mezelf aan het verliezen. Kwijt in mijn eigen hoofd. Laatste steen waar ik op kon bouwen. Dag… laatste beetje zelfvertrouwen. Toch durf ik het aan, ga ik op zoek. Naar een...

Het klinkt zo normaal… ergens blijven slapen of iemand bij je laten logeren… Maar er komt best wat bij kijken als je gezicht ’s nachts een verhaal verteld dat je niet aan iedereen wil vertellen. Een verhaal dat nauwelijks in woorden te beschrijven is.
Herinneringen & herbelevingen · 12. september 2016
Ik slaap niet graag in één ruimte met mensen. Zeker niet als ze mijn verhaal niet kennen… Slaapfeestjes sloeg ik liever over, logeren deed ik alleen als ik in een eigen ruimte kon slapen of als ik iemand heel, heel, heel erg vertrouwde. Heb ik een feestje of een afspraak ergens ver weg? Dan ben ik daar liever kort (zodat ik nog weer met de trein naar mijn eigen vertrouwde thuis kan) dan dat ik daar blijf slapen zodat ik langer kan blijven. Ik vind het gewoon niet fijn als mensen mijn...

Ben jij een meisje met een verhaal?

Mails speciaal voor jou!

Extra info...