Jouw verhaal vertellen

Jouw verhaal vertellen · 17. juni 2018
Ik weet het nog zo goed... Dat ik wilde vertellen... dat ik wilde praten, over mezelf, over mijn gevoelens... over wat ik meegemaakt had. Maar dat ik geen begin kon vinden. Dat ik (echt elke keer als ik wilde praten) gewoon geen woord meer uit mijn mond kreeg. Maar ik moest en zou praten. Ik wilde het. Ik vond het ik het moest kunnen. En dus deed ik mijn best. En legde ik mezelf ondertussen enorm veel druk op... Maar ik vergat een aantal héle belangrijke dingen...

Jouw verhaal vertellen · 14. maart 2018
Misschien weet je inmiddels wel dat ik altijd zeg: 'Praten is niet iets dat moet... praten mag!' En dat zeg ik... omdat ik dat ook echt geloof. Maar... wat dan... als je eigenlijk heel graag zou willen praten... terwijl het je gewoon niet lukt... Wat als je.... telkens als je wil praten, telkens als je het probeert... je de woorden niet kan vinden. Of... geen woord meer uit je mond krijgt. Wat als het gewoon niet lukt...?

Jouw verhaal vertellen · 28. februari 2018
Is open zijn hetzelfde als details vertellen? Betekent open zijn dat je details moet vertellen over dat wat je hebt meegemaakt? Ik merk... dat open zijn vaak nog wordt gezien als 'details vertellen'. Zowel door meiden en vrouwen met misbruik ervaringen, als door hun omgeving. Veel meiden en vrouwen met misbruik ervaringen hebben het gevoel dat ze details moeten vertellen om open te zijn. Dat ze precies moeten vertellen wat er is gebeurd... om open te zijn. Maar... dat is echt niet zo!

Jouw verhaal vertellen · 21. februari 2018
Praten over wat je hebt meegemaakt... Praten over seksueel misbruik... Zo makkelijk is dat niet. En... praten kan ook echt een probleem worden, als we het niet op het moment (mogen) doen, dat we er aan toe zijn. En precies dat is zo belangrijk! Want alleen wij kunnen voelen wanneer we er aan toe zijn. Wanneer het goed voelt om te vertellen over de dingen die we hebben meegemaakt. Maar... ik hoor zo vaak mensen... die één van de volgende twee dingen te horen hebben gekregen...

Jouw verhaal vertellen · 10. januari 2018
Het is niet makkelijk om te praten over wat je hebt meegemaakt. Om te praten over seksueel misbruik. En geloof me.. het is echt niet gek als je het lastig vind om te praten over wat je hebt meegemaakt. Ik snap dat helemaal. Echt waar. Praten over seksueel misbruik is niet makkelijk. Je mag dat lastig vinden. En het is helemaal niet gek als je er (nog) niet over durft te praten. Dat is helemaal oké. Het mag lastig zijn. Maar... wat maakt praten over seksueel misbruik nou zo lastig?

Jouw verhaal vertellen · 22. december 2017
Daar zit ik dan... In een kamer. Witte muren. Blauwe kantoorstoelen. Een schilderij van een olifant in felgekleurde vierkantjes aan de muur. En natuurlijk.. de tissuedoos op tafel. En... niet te vergeten... een maatschappelijke werkster... of een psychologe.. Ik weet het eigenlijk niet meer. Het is de zoveelste die ik spreek. Elke keer een ander. En allemaal verwachten ze dat ik ga praten. Dat ik vertelde wat er is. Dat ik mijn verhaal vertel. Maar dat deed ik niet. Ik kon het niet.

Jouw verhaal vertellen · 20. april 2017
Dat is waar ik laatst achter kwam. Ik kan heel goed praten over wat ik heb meegemaakt en welke gevolgen dat voor mij had en heeft. Maar over details praten vind ik gewoon niet fijn. Ik vind het lastig. Een tijdje terug had ik een gesprek met mensen over 'mijn verhaal'. En in dat gesprek zei één van hen.. 'Ja.. je bent heel open... maar eigenlijk vertel je niks.'

Ben jij een meisje met een verhaal?

Mails speciaal voor jou!

Extra info...