Chat

Op deze chat kun je elke donderdagavond van 20.00 tot 21.30 chatten met andere meiden en vrouwen met seksueel misbruik ervaringen. Je kan verhalen, ervaringen en gevoelens over dagelijkse dingen én over je misbruik ervaringen delen. Er wordt gezellig gekletst over van alles en nog wat. Maar er zijn ook serieuze gesprekken. Hopelijk vind je hier herkenning en begrip en voel je dat je hier jezelf mag zijn, gewoon zoals je bent.

 

Dit is een chat waar praten niet moet, maar wel mag.

 

Voor elke chatavond vind je hier op de website en op instagram een vraag of een opdracht.

Een zin om te voelen en over na te denken.

 

Ik zou zeggen.. pak er een mooi notitieboekje/schetsboekje bij. De vragen en opdrachten zijn bedoeld om creatief mee aan de slag te gaan. Om je in beweging te zetten.. Om je te helpen te durven leven na overleven.

Het zijn zinnen die je af kan maken door te schrijven, door te tekenen, door een collage of een mindmap te maken, door een gedichtje te maken.. of door gewoon je gedachten en gevoelens erover op te schrijven.

 

Het is niet de bedoeling om je uren aan het werk te zetten. Maar wel om je echt te laten voelen. Om jou te helpen te durven leven na overleven. Ik geloof echt.. dat jij heel veel uit de vragen/opdrachten kan halen, als je er elke keer al maar een kwartiertje tijd en energie in steekt.

 

Gebruik de opdracht/vraag van de week op een manier die voor jou fijn is. Er is geen goed of fout.

 

Elke week zal de vraag/opdracht het startpunt van de chat zijn. Je kan foto's van je schrijfsels, tekeningen, collages... delen in de chatbox. Er is ruimte om jouw gedachten en gevoelens erover te delen. Om te luisteren naar anderen. En om elkaar zo te versterken in het leven na overleven.

Want samen zijn we niet alleen & ervaringen delen en herkenning vinden is bijzonder!

 

Hopelijk maken we zo met z'n alleen een chat waar we echte gesprekken hebben, waar we kwetsbaar durven te zijn.

Waar we onszelf kunnen zijn. Waar we ervaringen en gevoelens durven te delen.

En waar we elkaar versterken in het leven na overleven!

 

Je hoeft niet je eigen naam te gebruiken op de chat als je dat niet wil. En als je als gast inlogt hoef je ook geen e-mailadres in te vullen. Zo kun je anoniem blijven. Wel is het fijn als je een vaste naam (nickname) voor jezelf kiest. Dan is het voor anderen duidelijk wie er schrijft.

 

Als je de chat hieronder niet goed kunt zien. Ga dan naar: www.chatwing.com/jijbentveerkrachtig

 

De vraag/opdracht van deze week...


Dus... lieve jij, pak pen en papier, potloden. Schrijf, teken, knip en plak.. en maak de zin af hierboven af!

We praten er donderdag op de chat over verder:)

 

P.S. Mocht je wat meer inspiratie willen... op instagram post ik elke donderdag de vraag/opdracht voor de chat 's avonds. Met daarbij een stukje wat ik zelf heb geschreven.