Coaching

Soms is het even niet zo makkelijk om te leven met de dingen die je hebt meegemaakt. Soms voel je je alleen, voel je je onzeker en weet je even niet hoe het verder moet. Misschien voel je je onbegrepen. Misschien zou je heel graag met iemand willen praten, maar durf je die stap niet te nemen.

 

Misschien zou je je geheim zo graag met iemand willen delen, maar heb je geen idee aan wie en hoe je dat zou kunnen doen. Want ja... praten is soms echt moeilijk. Misschien zou je graag een keer weer rustig en ontspannen willen voelen, maar blijven de spanning en de angst (en misschien de herbelevingen en triggers) steeds bij je.. Misschien ben je door het misbruik jezelf en je zelfvertrouwen een beetje kwijt geraakt. Heb je alles (je gevoel, je emoties, je ervaringen.. en jezelf) weggestopt achter muren en maskers, maar kom je er achter dat dat toch ook best lastig en vermoeiend is..

 

En soms...

 

Is het gewoon fijn om het even niet alleen te hoeven doen.

Om er even niet alleen voor te staan.

 

En dan ben ik er! Ten minste, als jij dat wil.

Samen kunnen we kijken waar jij naar toe wil werken. En zetten we stap voor stap, op jouw tempo, stapjes op jouw weg. Op jouw weg van overleven naar leven.

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

 

Ik begrijp hoe je je voelt, doordat ik het zelf ook heb meegemaakt.

Ik luister naar je. Naar wat je vertelt, maar ook naar de dingen die je niet durft te zeggen.

Ik sta naast je en achter je. We gaan op jouw tempo, stap voor stap vooruit.

Ik geef je een veilige plek, waar je jezelf mag zijn.

Ik geef je rust en vertrouwen, zodat je je zo veilig mogelijk kan voelen.

 

En... Je mag praten. Over alles

Maar het moet niet!

 

Juist als praten moeilijk is, is er nog zoveel meer mogelijk.

Soms is het heel fijn om creatief bezig te zijn, in de pipowagen. Om te tekenen, te schrijven, te knippen of te plakken en zo stappen te zetten.

Soms is het misschien fijn om buiten te zitten, aan de picknicktafel, in het zonnetje. Met een lekker theetje en een goed gesprek.

Soms is het misschien fijn om te oefenen met de paarden. En zo jezelf een beetje beter te leren kennen.

 

Samen zoeken we manieren die bij jou passen. We zoeken naar wat fijn is voor jou.

 

Twijfels & spannend


Twijfel je? Of vind je het spannend? Dat kan ik me heel goed voorstellen. Je mag me dan altijd bellen, appen of mailen, dan kijken we samen of de coaching iets voor je is.

 

Is er iets wat je eng vindt of wat erg veel spanning bij je oproept? Laat het me dan gerust weten. Dan probeer ik daar natuurlijk zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Praktisch...


De coaching kost €40,- voor een uur en €60,- voor 1,5 uur. (inclusief btw, drinken en materiaalkosten)

Vragen over de coaching


Ik vind het lastig om 'erover' te praten. Is dat een probleem?

Leven met geheimen is niet makkelijk, maar er over praten is (zeker in het begin) minstens net zo moeilijk. En dat is helemaal niet erg. Je hoeft niks te vertellen/zeggen wat je niet wilt vertellen. Alles op jouw manier en op jouw tempo. En wie weet... voelt het voor jou wel veel fijner om met de paarden bezig te zijn, te wandelen, collages te maken of te tekenen in plaats van alleen maar te praten! En dat kan!

 

En als je wel graag je verhaal kwijt wilt, maar praten te lastig voor je is. Dan kan je er ook aan denken om een brief/gedicht te schrijven of tekeningen te maken en die mee te nemen. Ook daar kunnen we mee aan de slag. Er is zo veel meer mogelijk dan praten!

 

Ik vind het best eng... ik weet niet of ik wel durf...

Dat kan ik me heel goed voorstellen! Het kan ook best eng zijn. Maar belangrijk om te weten is dat je altijd je eigen ruimte mag nemen tijdens de coaching. Je mag altijd een rustig plekje voor jezelf opzoeken.

 

Ik durf niet zo goed alleen te komen. Mag ik iemand meenemen?

Ik snap dat het heel eng kan zijn. Natuurlijk mag je iemand meenemen waarbij jij je op je gemak voelt! Bijvoorbeeld (één van) je ouders, je zus, je vriend of vriendin, een van je vriendinnen, je lievelingstante of een fijne collega.

 

Wel is het fijn als je het even laat weten als je iemand meeneemt, dan zorg ik dat er genoeg thee klaarstaat.

 

Ik heb seksueel misbruik ervaringen, maar wil dat liever niet (direct) zeggen. Hoe kan ik toch hulp krijgen?

Ik snap je! Heel begrijpelijk. Om te praten over seksueel misbruik is heel veel durf en vertrouwen nodig. En misschien wil je wel eerst gewoon voelen of je mij durft te vertrouwen en of het fijn voelt bij mij, voordat ik 'van alles' over je weet. Dat snap ik helemaal!

 

Ik help/coach ook meiden en vrouwen die geen misbruik ervaringen hebben. Dus je kan me gewoon een mailtje sturen/opbellen/een afspraak maken en daarin alleen vertellen wat jij kwijt wil. En als je daarin (voorlopig) niets over het misbruik vertelt is dat helemaal oké.

 

Misschien hebben we op een gegeven moment 5 of 10 of 30 afspraken gehad en voelt het voor jou op een gegeven moment toch vertrouwd genoeg om te praten. Ook dat is dan helemaal oké. Ik hoef niet alles van je te weten. Je vertelt alleen wat jij kwijt wilt!

 

Als je het wel kwijt wilt, maar het niet durft uit te spreken, kunnen we kijken of je er misschien wel over durft te schrijven, te tekenen of collages over durft te maken.

Creativiteit is communiceren zonder woorden!

 

Ik wil je van te voren graag nog iets vertellen.. kan dat?

Natuurlijk kan dat! Je mag me altijd mailen, appen of bellen en je verhaal vertellen. Daar neem ik gewoon de tijd voor hoor. Altijd!

Ben jij een meisje met een verhaal?

Mails speciaal voor jou!

Extra info...