Theekransjes

 

Kom maar verder, open het hek maar, open jezelf maar. Haal nog even diep adem, terwijl je onder de jaren oude kersenbloesemboom door loopt. Loop maar verder, het is oké, kom maar binnen. 

 

Voel de warmte, een veilige knuffel, de ruimte wanneer je die nodig hebt. De tijd die er is om over de drempel te stappen. De rust, om adem te halen. 

 

Ruik de geur van alles dat er, voordat je binnen kwam, gebakken is. De geur van verschillende soorten thee die op je staan te wachten. De geur van dieren die je opzoeken wanneer nodig, die er zijn zoals ze zijn. De geur van veilig, van warm. Herken de geur van openheid, eerlijkheid, ruimte, welkom zijn. Voel maar wat er is voor jou. 

 

Vind je plekje, zoek maar, dwarrel maar even. Durf maar te landen, in fijnheid, in stilte. Luister maar naar de muziek op de achtergrond. Verdwijn maar even in de glinstering van de kaarsjes. Land waar het past voor jou, waar het fijn en veilig voelt. En dwarrel verder wanneer je daar aan toe bent. Durf er maar te zijn, durf maar even te zoeken, je tijd te nemen om te vinden, te landen. Durf maar. 

 

Neem alle tijd die je nodig hebt. Vind je plekje maar, voel maar dat je er zo enorm mag zijn. Proef maar, voel maar, je mag er zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is er zijn. Er gewoon helemaal zijn. 

 

De deur staat open. Kom maar binnen. Laat jezelf maar binnen. Je mag er zijn. 

 

Een plek waar praten niet moet, maar wel mag...

 

Voel je vrij, voel de ruimte om er te zijn. Praten hoeft niet, wanneer woorden er niet zijn. Delen hoeft niet, als de angst te groot is. Durf jezelf er te laten zijn zoals jij bent, wie je bent, hoe je bent. Alles is oké. 

 

Wij weten als geen ander hoe ingewikkeld praten is. Hoe moeilijk delen kan zijn. Maar wij weten ook als geen ander hoe mega belangrijk begrip en fijnheid is. De rust, de ruimte. De ruimte om te delen, te helen. Om stil te zijn, te praten. Over moeilijkheid, maar ook over fijnheid. Er is ruimte om te delen wat je wil delen. Het is er allemaal. Voel maar dat het allemaal oké is. 

 

Durf je ruimte te nemen. Voel wat voor jou goed voelt. Doe wat voor jou goed voelt. Niets moet. Alles mag. Zolang je er maar bent. Gewoon helemaal bent. Met of zonder woorden. In het hoekje van de bank, op de schommelstoel, verscholen achter een boek. Je mag er zijn. 

 

Jouw verhaal mag er zijn. Ook zonder woorden. 


 

Als jij klaar bent om te gaan staan voor wie je bent, om te delen, op jouw manier, te helen. Dan ben je heel erg welkom om tijdens een theekransje, of misschien wel meerdere theekransjes, bij ons de ruimte te komen voelen. Welkom om te komen voelen dat je er helemaal mag en kan zijn. Voelen dat er ruimte is voor jou, en alles dat er is, of ooit geweest is.

 

Hoe gaat zo'n theekransje?

 

Het klinkt misschien gek, maar eigenlijk bepaal je dat helemaal zelf. Voel wat voor jou goed voelt, wat jij nodig hebt. Durf maar te voelen, durf maar te zijn. Alles is oké.

 

Er is ruimte om te praten, om stil te zijn. Om afstand te nemen, om samen te zijn. Voel je vrij om pen en papier te pakken, schrijf maar als de woorden stromen. Durf de kwasten maar te pakken als het papier je aandacht trekt, als er donker of juist kleur is dat een plekje nodig heeft. Knip, scheur, plak, doe maar, al is het door elkaar. Pak een boek uit de boekenkast, loop een rondje, land even tussen de dieren. Verdwijn maar even in de muziek op de achtergrond. Gun jezelf die ruimte. 

 

Wij zullen er zijn. In veiligheid, in warmte. In fijnheid en in moeilijkheid. In stilte en in woorden. In het donker, tijdens tranen. Maar er zal ook licht zijn, omdat er ruimte is. Voor alles dat er is. 

 

Voel je vrij om elke smaak thee die er staat te proeven. Om een mok of een kopje uit te zoeken die goed voelt, die bij je past. Om een plekje te vinden waar jij veilig en fijn voelt. Proef maar wat er klaar staat voor jou. Het hoort er bij, het is er. Wij zijn er, en zullen er zijn. Vind ons maar wanneer nodig. Maar voel vooral heel erg, dat je er mag zijn.

 

 

De theekransjes zijn er voor jou als: 

 

♥ Je een jonge vrouw bent, tussen de 18-30 jaar.

♥ Je seksueel misbruik hebt mee gemaakt, in welke vorm dan ook.

♥ Je klaar bent om te stoppen met verstoppen.

♥ Je wil durven voelen, wil durven zijn.

♥ Je wil laten zijn wat was en wil omarmen wat is.

♥ Je helemaal wil zijn wie je bent.

 

 

 

 

Wat kun je verwachten?

 

Een veilige, kleine groep van max. 8 vrouwen. 

(Ben je alleen, of zijn we met een kleine groep, ook dan is er alle ruimte voor een theekransje. 

Wij geloven heel erg dat die ruimte er op zo'n moment er niet voor niets is.) 

Tijd en ruimte.

(4 uur de tijd en ruimte om te zijn. Dat lijkt misschien lang, maar is meestal heel erg nodig. 

Het vraagt tijd om te wennen/landen en er te durven zijn. En dat is helemaal oké, geef jezelf die tijd.)

Heel veel verschillende soorten lekkere thee.

Thuisgevoel: de theekransjes zijn bij ons in en om huis, gewoon in de woonkamer of in de tuin.

Dieren: ons thuis is ook het thuis van een hondje, twee katten en drie konijnen.

(knuffelen mag altijd, als jij dat wil en als zij dat ook willen)

Een fijne boekenkast vol boeken en flows.

Een hele berg creatieve spullen.

 


De ruimte om er te mogen zijn, met alles. Met jouw verhaal. Met donker en licht. Het mag er allemaal zijn. 

 

LET OP: ons huis is niet allergie-proof voor mensen die allergisch zijn voor honden of katten. Overleggen hierover mag natuurlijk altijd!

Je mag er zo enorm zijn

Met of zonder woorden spreken

Ook in stilte mag je er zijn

Houd jezelf niet langer tegen

 

Dus....

 

♥ 4 uur lang een theekransje

♥ met hele lekkere thee

♥ met chocola, koekjes, fruit, en andere lekkere dingen

♥ in een kleine, veilige groep (max. 8 jonge vrouwen)

♥ de ruimte om te kunnen doen wat voor jou fijn voelt

(delen, schrijven, typen op de typmachine, schilderen, collage's maken, lezen, dieren knuffelen)

♥ niet moeten, maar mogen praten

♥ Een plek om te kunnen delen en op jouw manier te kunnen helen 

 

Voor: €50,00

Wanneer zijn de volgende theekransjes?

Vragen & twijfels over de theekransjes...

Ik vind het best eng... ik weet niet of ik wel durf...

Dat kunnen we ons heel goed voorstellen! Het kan ook best eng zijn. Je weet niet wie er nog meer zijn en hoe je het gaat vinden. Maar belangrijk om te weten, is dat je altijd je eigen ruimte mag nemen tijdens een theekransje. Je mag altijd een rustig plekje voor jezelf opzoeken en het is ook helemaal oké als je toch liever niet blijft. 

 

Heb je je aangemeld, maar kun of durf je toch niet, is het toch te eng, de drempel te hoog. Helemaal oké, no hard feelings. Maar laat het dan even weten, zodat we weten dat je er niet bij bent. We vinden elkaar weer op een ander moment. 

 

Ik wil je/jullie van te voren graag nog iets vertellen.. kan dat?

Natuurlijk kan dat! Je mag ons altijd mailen, appen of bellen en je verhaal vertellen. Daar nemen we gewoon de tijd voor hoor. Altijd!

Ik vind het lastig om 'erover' te praten. Is dat een probleem?

Leven met geheimen is niet makkelijk, maar er over praten is (zeker in het begin) minstens net zo moeilijk. En dat is helemaal niet erg. Je hoeft niks te vertellen/zeggen wat je niet wilt vertellen. Alles op jouw manier en op jouw tempo.

 

De theekransjes zijn een plek waar praten niet moet, maar wel mag. En dat praten gaat echt niet persé altijd over het misbruik hoor. Soms worden er (levens)verhalen en ervaringen gedeeld, maar er wordt ook gezellig gekletst. En we drinken natuurlijk lekkere thee en doen vaak iets creatiefs. Woorden die we vaak horen als meiden/vrouwen de theekransjes beschrijven zijn: gezellig, heel veel begrip en herkenning, ongedwongen en een plek waar je jezelf kan zijn.

 

En... vertellen kan ook zonder woorden, maar bijvoorbeeld in schrijfsels, tekeningen & collages. 

Juist die manier van vertellen vinden we minstens net zo mooi als praten. 

 

Er gewoon zijn is genoeg 

 

Ik hou niet van thee, is dat erg?

Natuurlijk is dat niet erg! Ook als je niet van thee houdt ben je natuurlijk hartstikke welkom! Er is altijd ook iets anders te drinken. Als je graag iets anders drinkt dan thee of water of je hebt bijvoorbeeld een allergie waar we rekening mee moeten houden. Stuur me dan even een mailtje of bel me even. Dan proberen we daar natuurlijk zo veel mogelijk rekening mee te houden.

 

Ik ben niet creatief... is dat erg?

Helemaal niet erg. Je hoeft niks, geen verplichtingen, je hoeft niks te maken. Je mag er ook gewoon zijn.

 

Ik twijfel &... ik vind het heel spannend...

Dat begrijpen we helemaal. Heel eerlijk.. We zouden het zelf ook spannend vinden! Als je het fijn vindt om uit te spreken dat je het heel spannend vindt (soms haalt dat al heel veel van de spanning weg, echt!), dan mag je ons altijd bellen, mailen of appen. En het mag spannend zijn, echt waar. Maar soms is het tijd om stappen te zetten, jezelf de kans te geven om te groeien, en ja dat vraagt lef. But you can do it! 

Theekransjes... heb je dat zelf bedacht?

Nee.. het concept theekransjes heb ik niet zelf bedacht. Dat is bedacht en uitgewerkt door Elske van Fiederelske. Ik (Lianne) heb de theekransjes-methode van haar geleerd en ben aangesloten bij de landelijke community van gecertificeerde professionals die theekransjes geven. Voor zover ik weet, ben ik wel de enige in Nederland die theekransjes geeft speciaal voor jonge vrouwen met seksueel misbruik ervaringen.