Theekransjes

 

Voor jonge vrouwen (+/- 18-30 jaar) met een (of meerdere) seksueel misbruik ervaring(en)

 

Wat jouw verhaal ook is, wat je ook hebt meegemaakt, bij het theekransje kun je genieten van oprechte aandacht, gezelligheid en de ruimte om jezelf te zijn. 

 

Ingrediënten voor het theekransje:

thee (of iets anders te drinken)

iets lekkers

gezelligheid & fijne gesprekken

oprechte aandacht

de ruimte om jezelf te zijn

creatief bezig zijn

natuur en paarden

niet moeten, maar mogen praten over wat je bezig houdt

herkenning en begrip

 

We schenken niet alleen thee, maar vooral ook aandacht, want... alles wat je aandacht geeft groeit!

Twee uur lang gaan we thee'leuten' met max. 6 jonge vrouwen. Er is volop ruimte om jezelf te zijn. Tijdens het theekransje doen wie iets creatiefs, maken we collage's, tekenen/schilderen we, schrijven we of we gaan bijvoorbeeld naar buiten de paarden poetsen, de wei op of het bos in. Er ontstaan de leukste & fijnste gesprekken en als je wilt kun je praten over wat jou bezig houdt. Twee uur lang aandacht, fijne dingen doen, fijne gesprekken, gezelligheid en jezelf zijn!

 

Een plek om met meiden te zijn die jou begrijpen, die soortgelijke ervaringen hebben, die snappen dat praten lastig is, maar dat het wel heel fijn is om je begrepen te voelen. Een plek waardoor je niet langer alleen hoeft te zijn.  

 

Omdat jij mag zijn wie je bent, gewoon zoals je bent!

 

Een theekransje kost €17,50 (natuurlijk is dat inclusief btw, heerlijke thee, koekjes/chocolaatjes/fruit/en ander lekkers erbij en materialen).

 

De volgende theekransjes zijn op:

Zaterdag 29 april

 

Twijfels & spannend...


Twijfel je? Of vindt je het spannend? Dat kan ik me heel goed voorstellen. Je mag me dan altijd bellen, appen of mailen, dan kijken we samen of het theeleuten iets voor je is. 

 

Is er iets wat je eng vindt of wat erg veel spanning bij je oproept? Laat het me dan gerust weten. Dan probeer ik daar natuurlijk zo veel mogelijk rekening me te houden.

Wanneer zijn de theekransjes?


Praktisch...


De kosten voor het theeleuten zijn €17,50 (incl. btw, heerlijke thee, iets lekkers erbij en materialen).

 

Lianne (Jij bent veerkrachtig) is aangesloten bij de landelijke community van gecertificeerde professionals die theekransjes geven.

Vragen over de theekransjes...


Ik vind het lastig om 'erover' te praten. Is dat een probleem?

Leven met geheimen is niet makkelijk, maar er over praten is (zeker in het begin) minstens net zo moeilijk. En dat is helemaal niet erg. Je hoeft niks te vertellen/zeggen wat je niet wilt vertellen. Alles op jouw manier en op jouw tempo.

 

De theekransjes zijn een plek waar praten niet moet, maar wel mag. En dat praten gaat echt niet persé altijd over het misbruik hoor. Soms worden er (levens)verhalen en ervaringen gedeeld, maar er wordt ook gezellig gekletst. En we drinken natuurlijk lekkere thee en doen vaak iets creatiefs. Woorden die ik vaak hoor als meiden/vrouwen de theekransjes beschrijven zijn: gezellig, heel veel begrip en herkenning, ongedwongen en een plek waar je jezelf kan zijn.

 

Ik vind het best eng... ik weet niet of ik wel durf...

Dat kan ik me heel goed voorstellen! Het kan ook best eng zijn. Je weet niet wie er nog meer zijn en hoe je het gaat vinden. Maar belangrijk om te weten is dat je altijd je eigen ruimte mag nemen tijdens het theeleuten. Je mag altijd een rustig plekje voor jezelf opzoeken en het is ook helemaal oké als je toch liever niet blijft. En.. als je het fijn vind om mij van te voren al een beetje te leren kennen. Dan mag je me altijd mailen of bellen

 

Ik wil je van te voren graag nog iets vertellen.. kan dat?

Natuurlijk kan dat! Je mag me altijd mailen, appen of bellen en je verhaal vertellen. Daar neem ik gewoon de tijd voor hoor. Altijd!

 

Ik hou niet van thee, is dat erg?

Natuurlijk is dat niet erg! Ook als je niet van thee houdt ben je natuurlijk hartstikke welkom! Ik heb altijd siroop en water in de pipowagen staan. Als je graag iets anders drinkt dan thee, siroop of water of je hebt bijvoorbeeld een allergie waar ik rekening mee moet houden. Stuur me dan even een mailtje of bel me even. Dan probeer ik daar natuurlijk zo veel mogelijk rekening mee te houden.

 

Ik ben niet creatief.. en eigenlijk heb ik ook niks met paarden.. is dat erg?

Nee hoor, dat is helemaal niet erg. Het gaat niet om of je iets heel goed kan. Het gaat om het ervaren en om het plezier. Om het samen zijn met andere meiden/vrouwen die jou begrijpen zonder dat je woorden nodig hebt. En wie weet... ontdek je wel hele nieuwe kanten van jezelf.

 

Ik kan niet op de data die tot nu toe gepland staan... maar ik zou wel graag willen!

Ohjee! Maar gelukkig is er veel mogelijk! Stuur me even een mailtje (info@jijbentveerkrachtig.nl) en dan kijken we samen wat voor dag voor jou wel uit zou komen!